Енергийна психология

Нишките на живота

Енергийната психология е удивително съчетание между източна медицина и западна психология. Осъществява връзката между ума, тялото и душата. Води се от принципа, че всичко е енергия.

Енергийната психология работи по-бързо от класическата психотерапия и по-ефективно от медикаментозната психотерапия, тъй като открива корена на проблема и го отстранява понякога в рамките само на 2-3 сесии. Освен това често пъти се получава каскаден ефект, тоест с остраняването на един проблем се „повличат“ и изчистват още няколко. А при групова работа участниците в сесията имат взаимни ползи. Възможно е в една сесия да бъдат отстранени няколко проблема едновременно или да бъдат емоционално неутрализирани няколко случки.

Енергийната психология не е наука в класическия смисъл на думата, тъй като не лежи на трудно и мудно променими закони и постулати. Това я прави изключително гъвкава и бързоразвиваща се. На практика всеки, който я използва може да разработи успешна методика, която да пасва перфектно на нуждите му.

Голяма част от техниките на енергийната психология са разработени като система за самопомощ. Това прави прилагането им още по-ефективно, тъй като не биваме ограничени финансово в използването им и не сме обвързани с терапевт.

Техниките на енергийната психология доказано могат да помогнат при стрес, фобии, депресии, панически разтройства, пристрастявания, обсесивно-компулсивни разтройства, остри или хронични състояния с психоемоционален произход и други.

Основни техники, с които работя в моята практика: